Menu obiadowe
J A D Ł O S P I S
PONIEDZIAŁEK 15.03.2021 R. |
||
OBIAD: |
POMIDOROWA Z MAKARONEM (warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), pomidory/przecier pomidorowy, śmietana, makaron) |
mleko, seler, gluten |
GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ (łopatka wieprzowa , marchew, cebula, mąka pszenna, bulion warzywny, kasza gryczana) |
gluten |
|
OGÓRKI KISZONE (ogórki kiszone, cebula, oliwa z oliwek, sól, cukier) |
- |
|
WTOREK 16.03.2021 R. |
||
OBIAD: |
GROCHOWA Z MAKARONEM (warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), groch łuskany, ziemniaki, olej rzepakowy, przyprawy, makaron) |
gluten, seler |
DEVOLAJ Z ZIEMNIAKAMI (filet z indyka, masło, jajo, bułka tarta, ziemniaki, przyprawy) |
gluten, jajo, mleko |
|
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, marchew, jabłko, ogórek kwaszony, cebula, oliwa z oliwek, sok z cytryny, cukier) |
- |
|
|
ŚRODA 17.03.2021 R. |
|
|
KRUPNIK Z NATKĄ PIETRUSZKI (warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), ziemniaki, masło, natka pietruszki, przyprawy, kasza pęczak) |
gluten, mleko, seler |
MAKARON Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I CUKREM(makaron, jabłka, rodzynki, cukier, cynamon, olej rzepakowy, sól) |
gluten |
|
CZWARTEK 18.03.2021 R |
||
OBIAD:
|
OGÓRKOWA Z RYŻEM (warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), ogórek kiszony, śmietana, koperek, przyprawy, ryż biały) |
mleko, seler |
SZNYCEL WIEPRZOWY Z ZIEMNIAKAMI(polędwiczka wieprzowa, bułka kajzerka, jajo, mąka pszenna, bułka tarta, olej, ziemniaki) |
gluten, jajo, mleko |
|
BURAKI Z CHRZANEM (czerwone buraki, jabłko, śmietana, chrzan, sok z cytryny, sól, cukier) |
mleko |
|
|
PIĄTEK 19.03.2021 R. |
|
OBIAD:
|
BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI (warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), burak ćwikłowy, ziemniaki, śmietana, przyprawy) |
mleko, seler |
PANCAKES Z SOSEM (mąka pszenna, mleko, jajko, cukier, olej) |
gluten, jajo, mleko |