Menu obiadowe
J A D Ł O S P I S
PONIEDZIAŁEK 05.06.2023 R. |
||
OBIAD: |
POMIDOROWA Z RYŻEM (warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), pomidory/przecier pomidorowy, śmietana, ryż) |
mleko, seler |
MAKARON Z BIAŁYM SEREM I CUKREM (makaron, masło, ser twarogowy półtłusty, cukier) |
gluten, mleko |
|
WTOREK 06.06.2023 R. |
||
OBIAD: |
PIECZARKOWA Z MAKARONEM (warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), pieczarki, kurczak tuszka, śmietana, natka pietruszki, przyprawy, makaron) |
gluten, mleko, seler |
FILET Z KURCZAKA Z JARZYNAMI W FOLII Z ZIEMNIAKAMI(filet z kurczaka, ziemniaki, mieszanka jarzyn, olej, przyprawy) |
seler |
|
|
ŚRODA 07.06.2023 R. |
|
OBIAD: |
KREM Z SERKÓW TOPIONYCH Z GROSZKIEM PTYSIOWYM(warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), serek topiony śmietankowy, śmietana, cebula, szczypiorek, czosnek, natka pietruszki, przyprawy, groszek ptysiowy: mąka pszenna, masło, jajo) |
gluten, jajo, mleko ,seler |
SZNYCEL WIEPRZOWY Z ZIEMNIAKAMI (polędwiczka wieprzowa, bułka kajzerka, jajo, mąka pszenna, bułka tarta, olej, ziemniaki) |
gluten, jajo, mleko |
|
MARCHEWKA DUSZONA Z GROSZKIEM ZIELONYM (marchew, groszek zielony, mąka pszenna, cukier) |
gluten |