6
stycznia

Menu obiadowe

 

J A D Ł O S P I S

PONIEDZIAŁEK  07.01.2019 r.

Energia (kcal): 131
Białko (g): 8,0
Tłuszcze (g): 0,9
Węglowodany (g): 29,8

JARZYNOWA Z MAKARONEM(warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), ziemniaki, brukselka, kalafior, brokuł, groszek zielony, natka pietruszki, przyprawy, makaron)

gluten, seler

Energia (kcal): 598
Białko (g): 26,4
Tłuszcze (g): 31,8
Węglowodany (g): 54,6

SZYNKA GOTOWANA W SOSIE CHRZANOWYM Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ(szynka wieprzowa, mąka pszennaśmietana, cebula, składniki marynaty: ocet balsamiczny, olej rzepakowy, musztarda, miód, majeranek, słodka papryka, ostra papryka, gałka muszkatołowa, czosnek, sól, pieprz, kasza jęczmienna, chrzan)

gluten, mleko, gorczyca

Energia (kcal): 82
Białko (g): 1,1
Tłuszcze (g): 5,1
Węglowodany (g): 8,7

OGÓRKI KISZONE(ogórki kiszone, cebula, oliwa z oliwek, sól, cukier)

-

WTOREK 08.01.2019 r.

Energia (kcal): 142
Białko (g): 4,7
Tłuszcze (g): 3,1
Węglowodany (g): 27,7

KRUPNIK Z NATKĄ PIETRUSZKI(warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), ziemniaki, masło, natka pietruszki, przyprawy, kasza pęczak)

gluten, mleko, seler

Energia (kcal): 505
Białko (g): 35,7
Tłuszcze (g): 17,1
Węglowodany (g): 55,7

KOTLET SCHABOWY PANIEROWANY  Z ZIEMNIAKAMI(schab wieprzowy, mąka pszennajajobułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki, przyprawy)

gluten, jajo

Energia (kcal): 134
Białko (g): 4,0
Tłuszcze (g): 5,6
Węglowodany (g): 20,4

KAPUSTA ZASMAŻANA(kapusta włoska, jabłko, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, sok z cytryny, sól, cukier)

gluten

ŚRODA 09.01.2019 r.

Energia (kcal): 116
Białko (g): 5,2
Tłuszcze (g): 2,5
Węglowodany (g): 24,1

ZUPA POROWA Z ZIEMNIAKAMI(warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), por, ziemniaki, śmietana, przyprawy)

mleko, seler

Energia (kcal): 520
Białko (g): 35,6
Tłuszcze (g): 17,0
Węglowodany (g): 60,4

PULPETY WIEPRZOWE W SOSIE PIECZARKOWYM Z RYŻEM (łopatka wieprzowa , bułka czerstwa,  jajo,śmietanamąka pszenna, pieczarki, przyprawy)

gluten, jajo, mleko

Energia (kcal): 105
Białko (g): 1,9
Tłuszcze (g): 5,4
Węglowodany (g): 14,5

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ(kapusta pekińska, marchew, jabłko, ogórek kwaszony, cebula,  oliwa z oliwek, sok z cytryny, cukier)

-

 

CZWARTEK 10.01.2019 r. 

 

Energia (kcal): 123
Białko (g): 5,2
Tłuszcze (g): 2,1
Węglowodany (g): 23,4

KREM WIELOWARZYWNY Z GROSZKIEM  PTYSIOWYM (warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), kalafior, brokuł, cukinia, ziemniaki, śmietana, koperek, przyprawy, groszek ptysiowy: mąka pszennamasłojajo)

gluten, jajo, mleko, seler

Energia (kcal): 435
Białko (g): 11,2
Tłuszcze (g): 5,5
Węglowodany (g): 87,8

MAKARON Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I CUKREM (makaron, jabłka, rodzynki, cukier, cynamon, olej rzepakowy, sól)

gluten

 

PIĄTEK 11.01.2019 r.

 

Energia (kcal): 125
Białko (g): 5,5
Tłuszcze (g): 2,3
Węglowodany (g): 24,4

KALAFIOROWA Z MAKARONEM(warzywa (marchew, pietruszka korzeń, por, seler, cebula), kalafior, ziemniaki, śmietana, koperek, przyprawy, makaron)

gluten, mleko, seler

Energia (kcal): 444
Białko (g): 29,4
Tłuszcze (g): 12,9
Węglowodany (g): 55,7

RYBA KOSTKA PANIEROWANA Z ZIEMNIAKAMI (filet z dorszamąka pszennajajobułka tarta, olej rzepakowy, ziemniaki)

gluten, jajo, ryba

 

    Szkoła Podstawowa im. Lady Sue Ryder
    Osiedle Kaptarz 40
    32-005 Niepołomice
    tel. 570 455 075

    e-mail: szkola@sueryder.pl
    www.szkola.sueryder.pl

    Godziny lekcyjne

    • 1. 08:00 - 08:45
    • 2. 08:55 - 09:40
    • 3. 09:50 - 10:35
    • 4. 10:45 -11:30
    • 5. 11:50 - 12:35
    • 6. 12:55 - 13:40
    • 7. 13:55 - 14:40
    • 8. 14:50 - 15:35
    • 9. 15:45 - 16:30
    • 10. 16:40 - 17:25